Bez mobilu?

11. 3. 2009 15:02
Rubrika: Nezařazené

Odcizeno bylo:

  • MT zn. NOKIA 6070, IMEI ...
  • ...

Kdybyste šli někdy hlásit na policii, že vám něco ukradli, předem popřemýšlejte, jakou ty věci měly hodnotu a jak se píšou (třeba takový čtyřgigový flešdisk), ušetříte čas sobě i tomu, kdo s vámi bude hlášení sepisovat.

Od soboty jsem bez mobilu. Nejdřív jsem nechápala, pak nadávala a teď zjišťuju, že to vlastně není tak špatné.

Při odchodu z domu kontroluju jen dvě věci (klíče a peněženku), musím chodit včas (smsku "promiň, mám pět minut zpoždění" opravdu poslat nemůžu a co kdyby dotyčný nepočkal?), musím se spolehnout sama na sebe (nezavolám bráškovi, jestli by pro mě přijel, když mi ujede vlak, jestli by mi dovezl zapomenutou věc, jestli by doma vyřídil, že ...), co se domluví - to platí beze změn (žádné rušení schůzek hodinu předem), žádné spamové smsky, žádné nervozní čekání na odpověď, žádné zmatené přehrabování v kabelce, žadné cuknutí při zaznění známé melodie, žádné "Promiň, tohle musím vzít," žádné "Proč mi to nebereš?"

Na druhou stranu kvůli podání příkazu musím do banky, nemám budík (a budí mě maminka, to je vlastně taky plus=)), nemám telefonní číslo na lidi, se kterýma jsem se potkala během posledního roku a půl, nenapíšu kamarádce do školy, aby mi držela místo, protože vlak má zpoždění, nedovolají se mi rodiče dětí, toužících po přihlášce na víkendovku, nepopřeju tak snadno k narozeninám nebo brzké uzdravení.

Jak mi dneska bylo připomenuto, je půst a nemít mobil je možnost sebezáporu. Ještě týden ji budu využívat. Nechcete to zkusit taky?

Zobrazeno 2565×

Komentáře

HonzaZ

no popravde receno bez mobilu bych to asi moc nezvladal. Je to takova moje mala kancelar,hodinky,diar, poznamky a jeste dal:-). Takze ho vypinam opravdu jen tak v kostele:-)<br />
No a pak jeste tyden v lete,ale to si tam poctive nahraju hlasku,kdy se zase vratim od more...

Radio

Mobily... nadavejme na ne, ale maji svoje kouzlo. Ale musi nam sednout, protoze neni nic horsiho nez krabicka, co nam v kapse proste prekazi a nefunguje tak, jak bychom radi. :-P

Zobrazit 34 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio